1
دانشجوی دکتری علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی(ره)
2
دانشجوی دکتری جامعه شناسی اقتصادی و توسعه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات
چکیده
رسانه های جایگزین (alternative media) همواره به عنوان جریانی در برابر رسانه های جریان اصلی (main stream media) مطرح هستند، چراکه صداها و نوع نگاهی که این نوع از رسانه ها منعکس می سازند، به دلیل ماهیت پیامها و نیز اهدافی که دنبال می کنند، چه از جنبه خاستگاه و چه فرایند مشارکت مخاطبان و کاربران و یا گستره دارای تفاوتهای عمده با نوع دیگر رسانه هاست. در این میان، حادثه زلزله کرمانشاه به عنوان بستری قابل مطالعه پیرامون پیامدهای فرهنگی و اجتماعی یک بحران و نحوه بازنمایی وقایع آن می تواند سطح تمایز این رسانه ها را در جامعه کنونی ایران به خوبی روشن سازد. از آنجاکه رسانه های جایگزین به عنوان بخشی از صدای قومیتها و مذاهب و خرده فرهنگها محسوب می شوند، این مقاله در تلاش است تا جهت پاسخ به چند پرسش پیرامون آنها دست زند. اول اینکه انواع رسانه های جایگزین در حادثه زلزله کرمانشاه کدامند و چه تمایزهایی با یکدیگر داشتهاند؟ و دوم اینکه مضامین اصلی پیامهای این رسانه ها چه بوده است و چگونه می توان از ظرفیت این رسانه ها در راستای سیاستگذاری رسانهای بحران بهره گرفت؟. لذا محققان ضمن مطالعه اخبار و وقایع منعکس شده از این حادثه در قالبهای گوناگون و نیز خوانش گزارشها به گونه شناسی رسانه های جایگزین در بحران زلزله دست زدهاند و در مرحله بعدی متکی بر روش تحلیل مضمون مضامین اصلی پیامها را در کنار احصای خدمات این نوع از رسانه ها در مسیر سیاستگذاری رسانهای بحران استخراج نمودهاند.
صمدی, مجتبی, منصوری, سمانه. (1398). خدمات رسانه های جایگزین و سیاستگذاری رسانهای در یک بحران؛ مطالعه زلزله کرمانشاه در سال 1396. فصلنامه علوم خبری, 8(31), 47-72.
MLA
مجتبی صمدی; سمانه منصوری. "خدمات رسانه های جایگزین و سیاستگذاری رسانهای در یک بحران؛ مطالعه زلزله کرمانشاه در سال 1396". فصلنامه علوم خبری, 8, 31, 1398, 47-72.
HARVARD
صمدی, مجتبی, منصوری, سمانه. (1398). 'خدمات رسانه های جایگزین و سیاستگذاری رسانهای در یک بحران؛ مطالعه زلزله کرمانشاه در سال 1396', فصلنامه علوم خبری, 8(31), pp. 47-72.
VANCOUVER
صمدی, مجتبی, منصوری, سمانه. خدمات رسانه های جایگزین و سیاستگذاری رسانهای در یک بحران؛ مطالعه زلزله کرمانشاه در سال 1396. فصلنامه علوم خبری, 1398; 8(31): 47-72.